حسابداری ابری چیست؟ + تاثیر حسابداری ابری【آپدیت 1402】✅
حسابداری ابری چیست؟ حسابداری ابری یا آنلاین شاخهای پیشرفته و بروز از علم حسابداری است که تحت وب بوده و شما میتوانید هر جایی کارهای حسابداری را انجام دهید. وقتی نرمافزار ابری را روی سیستم محل کارتان نصب میکنید میتوانید بدون نیاز به نصب دوباره به کمک اینترنت در منزل به اطلاعات دسترسی داشته باشید. حسابداری ابری یا آنلاین برای کسبوکارهای امروزی بهترین گزینه بوده و میتواند شرایط خوبی را برای پیشرفت آنها فراهم کند. افرادی که دانش کافی در این حوزه دارند میتوانند به راحتی با حسابداری ابری کار کنند. ما در این مطلب از مجله حسابدارا سعی کردیم تا شناخت شما را از حسابداری آنلاین بیشتر کنیم.
دلایل اهمیت حسابداری ابری
حسابداری ابری به دلیل پیشرفته بودن بین کسب و کارهای امروزی جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داده است. این نرم افزار میتواند به پیشرفت مجموعه کمک کند و برای فعالسازی شیوههای تجاری بهتر عمل میکند. اهمیت حسابداری ابری میتوان به دلایل زیر باشد:
- بهرهبرداری ارزانتر: چون حسابداری ابری به بهرهبرداری ارزانتر کمک میکند اهمیت آن بین مشاغل دوچندان شده است. این سیستم نسبت به نرم افزارهای دیگر گزینه بهتری است و میتواند جایگزین خوبی به جای برنامههای دیگر باشد. شما برای کار با حسابداری ابری نگران خرید سخت افزار نخواهید بود چون این برنامه تحت وب کار خود را انجام میدهد. برای ارتقاء و نگهداری این سیستم شما نیازی به پرداخت هزینههای گزاف ندارید. فروشندگان نرم افزارهای حسابداری ابری خود کار محافظت از برنامه را به خوبی انجام داده و از آن پشتیبانی میکنند. با این سیستم شما میتوانید راندمان کار را تا حد زیادی افزایش دهید که سود خوبی هم به همراه دارد.
- هزینههای قابل پیشبینیتر: دلیل دیگری که اهمیت حسابداری ابری را بیشتر کرده کاهش هزینههای پیش بینی شده است. در این صورت شما میدانید که سالیانه چه میزان برای حسابداری خود هزینه میکنید. به کمک این سیستم پیشرفته حسابداری همه چیز در یک قیمت بستهبندی خواهد شد و هزینه برای کاربران تا حد زیادی کاهش پیدا میکند و عملکرد آنها مشخص خواهد شد. در این شرایط بودجه شما نسبت به کسب و کارهای دیگر کاهش پیدا نمی کند و شما می توانید آن را صرف اهداف جدیدتر خود کنید.
- از جدیدترین فناوری بهره ببرید: با بکارگیری حسابداری ابری یا آنلاین شما از امکانات بروز و فناوری جدید بهره خواهید برد. برنامه به صورت مکرر قابلیت ارتقا دارد و به شکل کاملا برنامهریزی شده در اختیار شما قرار میگیرد تا بتوانید از فناوری نوظهور که میتواند دستاوردهای تجاری بیشتری را برای شما به همراه داشته باشد استفاده کنید. با این سیستم سازمان میتواند بدون پرداخت هزینههای اضافی از امکانات خوبی بهرهمند شود. شرکتهایی که از این برنامه آنلاین استفاده می کنند توانستهاند به نتایج خوبی دست پیدا کنند.
- بهترین زیرساخت: دلیل دیگری که اهمیت حسابداری ابری را برای کاربران بیشتر میکند کیفیت بالای زیر ساخت آن است. این برنامه به صورت کاملا پیشرفته زیرسازی میشود و طراحی منحصربهفرد دارد تا افراد بتوانند در هر شرایطی از آن نهایت استفاده را ببرند. با زیرسازی خوب است که نرم افزار حسابداری ابری میتواند از تمام کاربران پشتیبانی کند و بهترین خدمات را به آنها ارائه دهد. این سیستم مجهز به یک مرکز داده مهندسی شده بوده که امنیت نرم افزار را تامین میکند و عملکردی فوقالعاده دارد و میتواند مقیاسی بی نظیر را ارائه کند. کسب و کارها با انتخاب چنین نرم افزاری حتی اگر تخصص و سرمایه کافی نداشته باشند میتوانند با مشتریان ارتباط موثری را برقرار کنند. و از مزایای زیرساخت های بروز نهایت استفاده را ببرند.
- بهبود تداوم کسبوکار: برای تداوم کسب و کار و پیشرفت در آن شما نیاز به حسابداری ابری دارید تا بتوانید هر جایی کار خود را به صورت آنلاین انجام دهید. دادهها و اطلاعاتی که در سیستم حسابداری خود ذخیره میکنید علاوه بر گسترده بودن کاملا حیاتی هستند و از دست دادن آنها میتواند کسب و کار شما را مختل کند. اما حسابداری ابری دارای یک پوشش امنیتی بالا بوده که به خوبی از داده های شما محافظت می کند. با این کار اطلاعات شما در یک سرور راه دور ذخیره شده و امکان پشتیبان گیری از آن وجود دارد. با این سیستم امنیتی بالا شما میتوانید همیشه کار خود را ادامه دهید و به هیچ وجه نگران از دست رفتن داده ها نباشید.
مطلب پیشنهادی: حسابداری بودجه ای چیست؟
کسب و کار خود را یکدست کنید
اهمیت حسابداری ابری به این دلیل زیاد است که میتواند در یکدست کردن کسب و کار شما کاملا موثر باشد. در این سیستم راهحل های خوبی پیش روی شما است و میتوانید به کمک این نرم افزار تجارت خود را به بهترین شکل ممکن اجرا کنید. سیستم ابری به گونهای طراحی شده که تمام کارکنان مجموعه میتوانند با هم در ارتباط باشند و از اطلاعات ذخیره شده استفاده کنند و به آن دسترسی داشته باشند. تنظیمات موجود در حسابداری ابری به راحتی تغییر پیدا میکند و شما میتوانید کنترل خوبی روی برنامه داشته باشید. گره زدن تمام راهحل های موجود در نرم افزار امکانات خوبی را پیش روی شما قرار می دهد.
تاثیر حسابداری ابری بر کسب و کارها
حسابداری ابری در کنار اهمیتی که دارد می تواند برای هر کسب و کاری کاملا تاثیرگذار باشد. شرکت هایی که از این نرم افزار استفاده می کنند توانستهاند از دیگر رقبا پیشی بگیرند و در زمینه محاسبات مالی کاملا موفق باشند. دسترسی صاحبان کسب و کار در هر زمان و هر جایی به دادههای خود باعث شده تا نگرانی از این بابت نداشته باشند. چون حسابداری ابری به صورت آنلاین در دسترس است این افراد هم همیشه در حال تکاپو هستند تا به کمک سیستم های پیشرفته ای چون تبلت، لب تاپ، تلفن های هوشمند و… به داده های بروز خود دسترسی داشته باشند.
مشاهده مانده حساب، فاکتورهای معوقه، وضعیت کلی وجه نقد و موارد دیگر امکانات خوبی است که توسط حسابداری ابری در اختیار مشتریان قرار می گیرد. شما در هر کسب و کاری که هستید با این سیستم پیشرفته می توانید در تمام لحظات شبانهروز با اتصال به اینترنت به داده ها دسترسی داشته باشید. این می تواند بیشترین تاثیر را بر پیشرفت کسب و کار شما داشته باشد. در مقایسه با نرمافزاری حسابداری سنتی که هزینه بالایی دارند شما برای مالکیت نرمافزار حسابداری ابری نیازی نیست هزینه بالایی پرداخت کنید.
مشاغلی که تاکنون از برنامه های سنتی استفاده می کرده اند برای کاهش هزینه ها به حسابداری ابری روی آورده اند. صاحبان کسب و کار نیازی به نصب و نگهداری از سیستم ندارند چون بدون دخالت کاربران بروزرسانی شده و توسط نیروی پشتیبان مداوم پشتیبانی می شود. به همین دلیل صاحبان کسب و کار با هزینه کمتری کار خود را شروع می کنند و تمرکز اصلی آنها فعالیت در کسب و کار است نه سیستم حسابداری. در اختیار داشتن یک سیستم حسابداری پیشرفته مبتنی بر اینترنت امنیت بالایی را برای مشاغل به همراه دارد.
در کسب و کارهای کوچک و متوسط که بحث امنیت داده ها چندان اهمیت ندارد استفاده از چنین سیستم حسابداری می تواند کارگشا باشد. حسابداری ابری استانداردهای امنیتی بالایی دارد و میتواند امکانات خوب و بروزی را در اختیار کاربران قرار دهد. در فواصل زمانی مختلف از داده ها و اطلاعات پشتیبان گیری می شود. سرورهای سیستم به صورت مداوم بررسی میشوند تا بتوانند نقاط آسیبپذیر را مشخص کنند.
انتقال داده ها به کمک اتصال رمزنگاری شده مانع از دسترسی هکرها به آنها می شود. برای اینکه کارکنان یک مجموعه بتوانند اطلاعات را به هم منتقل کنند این سیستم به صورت آنلاین کار خود را انجام می دهد و همه می توانند به صورت همزمان به یک سرور متصل شوند. این یک پلتفرم عالی با امکانات بروز بوده که به پیشرفت کسب و کارها کمک زیادی می کند.
مطلب پیشنهادی: اصول حسابداری چیست؟
بررسی تفاوت حسابداری ابری و غیر ابری
حسابداری ابری و غیر ابری از نظر ساختار و عملکرد تفاوت های زیادی با هم دارند. اصلی ترین تفاوت آنها در این است که شما به کمک حسابداری ابری می توانید در هر زمان و مکانی به صورت آنلاین به داده های خود دسترسی داشته باشید. به همین دلیل هم این شاخه از حسابداری کاملا منعطف است و نسبت به حسابداری غیر ابری امکانات بهتری دارد و می تواند خود را با هر شرایطی وفق دهد. از تفاوت های دیگر این دو می توان به بررسی اسناد از راه دور اشاره کرد.
در حسابداری ابری این امکان برای شما فراهم شده تا به کمک آن بتوانید بدون حضور در آن مکان یا وارد کردن دیتا اسناد و ثبتهای حسابداری را بررسی کنید. وقتی شعبه یا سرور اصلی دیتاها را ثبت می کند در همان لحظه شما می توانید آنها را مشاهده و تجزیه و تحلیل کنید. در نرم افزارهای غیر ابری یا همان سنتی شما فقط می توانید به کمک سیستم و نرم افزاری که در سازمان نصب کرده اید به داده ها دسترسی داشته باشید. چون این سیستم آنلاین نیست شما هر جایی نمیتوانید داده ها را بررسی کنید.
تفاوت دیگری که مشاهده می شود پرداخت هزینه های سنگین برای خرید و نصب نرم افزار است. حسابداری ابری بدون پرداخت هزینه در اختیار شما قرار می گیرد اما برای نصب و نگهداری از نرم افزارهای غیر ابری یا سنتی شما باید هزینه های زیادی را پرداخت کنید. سیستم ابری روی سرورهای آنلاین پایه گذاری شده و می تواند در صدم ثانیه دیتاهای خود را به صورت مستقیم در دسترس شما قرار دهد.
با این تفاوت که در سیستم سنتی چنین امکاناتی در اختیار شما نیست و فقط می توانید به اطلاعاتی که خود وارد کرده اید دسترسی داشته باشید. در سیستم حسابداری ابری اطلاعات داخل سرور ذخیره و پشتیبان گیری می شوند به طوری که امکان پاک شدن آنها کم است اما در حسابداری غیرابری ممکن است سیستم مشکل پیدا کند و اطلاعات شما به طور ناگهانی حذف شوند.
در حسابداری ابری اگر حسابدار بنا به دلایلی نتواند در شرکت کار خود را انجام دهد می تواند به صورت آنلاین در منزل به سیستم متصل شود و کار خود را انجام دهد. در این صورت کار شرکت با مشکل مواجه نخواهد شد. سیستم ابری امروزه جایگزین نرمافزارهای حسابداری سنتی شده تا بتواند به پیشرفت کسب و کارها کمک کند. در فضای ابری امنیت بالا بوده و مشتریان می توانند با خیال راحت داده های خود را ذخیره کنند و همیشه هم به آن دسترسی داشته باشند.
مهمترین مزایای حسابداری ابری
استفاده از حسابداری ابری در کسب و کارها با مزیت های زیادی همراه است که در زیر به آنها اشاره می کنیم:
- رهایی از محدودیت مکانی: شما با استفاده از حسابداری ابری دیگر محدود به زمان و مکان خاصی نیستید بلکه می توانید به صورت آنلاین هر جایی کار خود را انجام دهید. برای مدیریت شرکت از راه دور این یک سیستم پیشرفته و عالی بوده که امکانات خوبی را در اختیار شما قرار می دهد.
- مکانیزه شدن امور: با این سیستم می توانید امور مربوط به مشتریان را مکانیزه کنید. با صرفه جویی در زمان راندمان کار بیشتر شده و این میتواند سودآوری خوبی داشته باشد.
- به روز رسانی سریع داده ها: حسابداری ابری به صورت خودکار بروزرسانی می شود و شما می توانید بدون حذف داده ها به آنها دسترسی داشته باشید. سرعت این سیستم بالا بوده و شما در کمترین زمان می توانید اطلاعات خود را بروزرسانی کنید.
- برقراری نظم و یکپارچگی بین اطلاعات: با سیستم ابری سرورها اطلاعات را دسته بندی خواهند کرد بدین ترتیب نظم خاصی بین داده ها وجود دارد و این موضوع دسترسی به آنها را آسان تر می کند.
- تهیه گزارشات دقیق و لحظه ای: از دیگر مزیت های استفاده از حسابداری ابری می توان به تهیه گزارشات دقیق اشاره کرد. این سیستم آنلاین همیشه اطلاعات صحیح را در اختیار شما قرار می دهد.
- عدم محدودیت به یک مکان خاص: شما به کمک حسابداری ابری دیگر محدود به یک مکان خاص نخواهید بود و می توانید هر جایی کار خود را انجام دهید.
- امنیت داده ها: این سیستم با امنیت بالا در اختیار کاربران قرار می گیرد و می تواند به خوبی از داده های آنها محافظت کند. با این سیستم شما نگران حذف داده ها نباشید.
- تهیه نسخه پشتیبان: هر روز از اطلاعات نسخه پشتیبان گرفته می شود.
- صرفه جویی در کاغذ بازی: با این نرم افزار علاقه مندان به محیط زیست می توانند در مصرف کاغذ صرفه جویی کنند.
- جلوگیری از هزینه های اضافی: با حسابداری ابری هزینه های خرید برنامه و نصب و نگهداری از آن کاهش می یابد.
- صرفه جویی در وقت: حجم کارهای دستی کاهش یافته و این می تواند باعث صرفه جویی در زمان شود.
کلام آخر
حسابداری ابری به دلیل مزیت های خوبی که دارد توانسته به خوبی نظر کاربران را جلب کند. در این سیستم پیشرفته شما با قابلیت های خوبی روبرو خواهید بود و می توانید به صورت همزمان به آنها دسترسی داشته باشید. محیط برنامه کاملا ساده بوده تا کاربران بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند. تمام کارکنان سازمان می توانند به صورت همزمان به سیستم ابری دسترسی داشته باشند و به تبادل اطلاعات بپردازند. با وجود این نرم افزار پیشرفته دیگر نگران حذف اطلاعات مهم نباشید چون درون سرور به خوبی محافظت میشود.