آموزش

0 تا 100 حسابداری اموال ⭐ مزایای آن【آپدیت1403】✅

در حسابداری اموال حسابدار تجهیزات، ماشین آلات و اموالی که در شرکت مورد استفاده قرار می‌گیرد را محاسبه می‌کند. این‌ها دارایی‌های ثابت یک مجموعه هستند که در سیستم ثبت می‌شوند چون برای خرید آنها بودجه خاصی در نظر گرفته می‌شود. دارایی‌های ثابت برای یک دوره بلند مدت در نظر گرفته می‌شوند که به مرور زمان کیفیت خود را از دست می‌دهند و به دلیل عدم بازدهی از رده خارج می‌شوند. با حسابداری اموال سازمان می‌تواند تجهیزات جدیدی را جایگزین آنها کند و از مخارج و هزینه خرید این لوازم اطلاع کامل داشته باشد. این یک سیستم پیشرفته بوده که به‌ دلیل‌ امکانات بالا توانسته خدمت بزرگی به شرکت‌ها و سازمان‌ها کند. برای اطلاعات بیشتر در مجله حسابدارا همراه ما باشید.

حسابداری اموال چیست؟ 


مطلب پیشنهادی: حسابداری ارزی

معرفی انواع اموال در حسابداری

در حسابداری اموال شما شاهد اموال مختلفی هستید که هر کدام طول عمر خاصی دارند. اموالی که در سیستم حسابداری ثبت می‌شوند دسته‌بندی‌های مختلفی دارند و همه به صورت فیزیکی قابل مشاهده نیستند چون برخی از آنها مثل سرقفلی مغازه ماهیت فیزیکی ندارد. در زیر به صورت مجزا به انواع اموال موجود در حسابداری مالی اشاره می‌کنیم:

  • اموال منقول: اموال منقول به اموالی اطلاق می‌شود که امکان جابجایی دارند و شما طبق قانون می‌توانید آنها را به دیگری انتقال دهید. در زمان جابجایی به این اموال و محل آنها هیچ خرابی وارد نمی‌شود. بیشتر اموال و لوازمی که در اطراف ما مورد استفاده قرار می‌گیرند به عنوان اموال معقول معرفی می‌شوند. وسایل اداری و تجهیزاتی که روزانه از آنها استفاده می‌کنید اموال منقول یا نقل پذیر هستند که در سیستم حسابداری ثبت می‌شوند تا شرکت بتواند آمار درستی از آنها داشته باشد. با ثبت اموال سازمان می‌تواند هزینه پرداخت شده برای آنها را هم مشخص کند.
  • اموال غیرمنقول: در کنار اموال منقولی که در حسابداری اموال درج می‌شود شما شاهد اموال غیرمنقولی هم هستید که قابلیت انتقال ندارند. این اموال طبق قانون مشخص می‌شوند و بیشتر شامل دارایی‌هایی هستند که قابلیت انتقال ندارند و شما نمی‌توانید آنها را از محلی به محل دیگر جابجا کنید. ساختمان، وسایل نصب شده و املاک جز اموال غیر منقول هستند که ثابت می‌باشند و در جای اصلی خود قرار گرفته‌اند. اموال غیرمنقول هم خود به دسته‌های کوچکتری تقسیم می‌شوند که هر کدام ویژگی مختص به خود را دارند. معدن جز اموال غیرمنقول است که به صورت کاملا طبیعی در جای خود قرار گرفته و امکان جابجا کردن آن وجود ندارد. برخی اموال مثل لوله‌ها و تجهیزات ساختمانی توسط انسان نصب شده‌اند و امکان جابجا کردن آنها وجود ندارد‌. وصل شدن این تجهیزات به زمین نشان می‌دهد که آنها اموالی غیرمنقول هستند و امکان جابجایی آنها وجود ندارد. محصولات کشاورزی که برای کاشت و برداشت مورد استفاده قرار می‌گیرند هم اموال غیرمقولی هستند که در سیستم حسابداری ثبت می‌شوند.
  • دارایی‌های مشهود: از اموال دیگری که در حسابداری اموال محاسبه می‌شود می‌توان به دارایی‌های مشهود اشاره کرد. این اموال شکل فیزیکی دارند به طوری که شما می‌توانید به راحتی آنها را لمس و مشاهده کنیر‌ ساختمان‌ها، ماشین آلات، زمین و مواد اولیه و کالاها به عنوان دارایی مشهود مشاهده می‌شوند. برای اهداف حسابداری خاص اموال با شکل‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. شرکت‌‌ها سعی می‌کنند تا هر سال هزینه خاصی را برای خرید این اموال در نظر نگیرند و از فرایند استهلاک استفاده کنند‌ و با تعمیر تجهیزات مجدد از آنها استفاده کنند که در این شرایط هزینه های مشهود تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند.
  • دارایی نامشهود: در حسابداری اموال برخی از دارایی‌ها شکل فیزیکی ندارند و شما نمی‌توانید ماهیتی از آنها مشاهده کنید. حق ثبت یک اختراع، سرقفلی، علامت تجاری و… همه به عنوان دارایی‌های نامشهود معرفی می‌شوند که امکان انتقال آنها وجود دارد. مالکیت شرکت روی دارایی‌های خود محدود به یک بازه زمانی مشخص یا نامحدود می‌باشد. ارزش یک شرکت بر اساس همین دارایی‌های نامشهود مشخص می‌شود اگر چه این اموال خود ارزش فیزیکی ندارند اما می‌توانند به خوبی ارزش شرکت را مشخص کنند. این اموال نقش مهمی در موفقیت و شکست شرکت دارند به همین دلیل به آنها توجه ویژه ای می‌شود. برند برخی شرکت‌ها به قدری ارزش دارد که می‌تواند در کوتاه‌مدت هم باعث توسعه و پیشرفت و همچنین اعتبار و محبوبیت شرکت شود.
  • دارایی جاری: دارایی جاری در حسابداری مالی جایگاه ویژه‌ای دارد. دارایی جاری را می‌توان در دوره یک ساله به فروش رساند یا تبدیل به ارز دیگری کرد. این دارایی در هر دوره‌ای ارزش خاص خود را دارد. پول نقد، حساب‌های دریافتی، موجودی کالای انبار، سهام و اوراق بهادار و حساب‌هایی که بتوان آن‌ها را نقد کرد به عنوان دارایی جاری محاسبه می‌شوند. حساب‌های کوتاه مدت و بلند مدت و سپرده‌ها همه به عنوان دارایی‌های جاری در سیستم حسابداری اموال محاسبه می‌شوند. ارزش این دارایی ها روز به روز بیشتر می شود.
  • دارایی غیرجاری: دارایی‌هایی که در قسمت جاری گنجانده نمی‌شوند به عنوان دارایی‌های غیرجاری محاسبه می‌شوند. در دوره یک ساله نمی‌توان این دارایی‌ها را به فروش رساند و نقد کرد. ابزارها، املاک، سپرده‌ های جزئی و… همه به عنوان دارایی‌ غیرجاری محاسبه می‌شوند.
معرفی انواع اموال در حسابداری


مطلب پیشنهادی: حسابداری ابری چیست؟

اهمیت حسابداری اموال و دارایی ثابت

حسابداری اموال و دارایی‌های ثابت در سیستم حسابداری اهمیت ویژه‌ای دارند و در موفقیت کسب و کار نقش مهمی را ایفا می کنند. اهمیت این شاخه از علم حسابداری روز به روز بیشتر می شود چون در برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت به سرمایه گذار کمک زیادی می‌کند. برای محاسبه دقیق سود و زیان و ارزش دارایی مجموعه در حال و آینده نیاز است که شما شناخت لازم از خرابکاری اموال داشته باشید. مالک کسب و کار می تواند با این شاخه از حسابداری از ریسک دور باشد و خود را از پرداخت هر گونه مالیاتی معاف کند.

این انتظار مالکان مشاغل است و همیشه به دنبال آن هستند‌. برای اینکه کار حسابداری برای حسابداران آسان تر شود امروزه نرم افزارهای زیادی روی کار آمده است که می‌توان اطلاعات مالی را درون آن‌ها با دقت بالا ثبت کرد. ردیابی و ضبط جزئیات مربوط به تمام فعالیت‌های کاربران ویژگی مهم این سیستم است که باعث پیشرفت مشاغل می‌شود. اهمیت این سیستم به این دلیل است که می‌تواند اجازه دسترسی به مجوزها را صادر کند. حسابداری اموال به مالک اجازه می‌دهد که اطلاعات محرمانه خود را در اختیار کسانی که صلاح می‌داند قرار دهد‌.

با نرم افزار حسابداری شما می‌توانید هر لحظه دارایی‌های خود را مشاهده و از آن‌ها گزارش تهیه کنید.  اهمیت حسابداری اموال به این دلیل است که شرکت نی‌تواند آمار تجهیزات و دارایی‌های خود را داشته باشد و بر اساس بودجه خود برای خرید آنها هزینه کند. امروزه تمام شرکت‌های تولیدی به نیروی انسانی و تجهیزات فیزیکی نیاز دارند و این می‌تواند ارزش و اعتبار آنها را دو چندان کند. حسابداری اموال به شرکت‌ها کمک می‌کند که روی اموال خود نظارت دائمی داشته باشند و در بخش مدیریت موفق تر عمل کنند.

در این شرایط سازمان با کمبود تجهیزات مواجه نخواهد شد و می‌تواند با اطمینان بالا به کار خود ادامه دهد. اهمیت حسابداری اموال به دلیل کاربردی که دارد روز به روز بیشتر می‌شود. مدیران می‌توانند با این سیستم اموال موجود در انبار را تحت کنترل خود داشته باشند. تمام اموال و دارایی ها طبق سالی که خریداری شده‌اند تفکیک می‌شوند تا هزینه آنها مشخص شود. وظیفه واحد امور مالی و حسابداری محاسبات دقیق و بروز و مشخص کردن دارایی‌های ثابت است.

یک سازمان باید هزینه مورد نیاز برای خرید تجهیزات را مشخص کند تا بتواند از سرمایه گذاری خود سود خوبی را بدست آورد و در جهت رسیدن به اهداف پیش بینی شده از آنها استفاده کند. دارایی‌ها مانند هزینه در صورت‌های مالی نقش موثری دارند و به عنوان اقلام مهم شمرده می شوند که در سیستم حسابداری باید به صورت کاملا دقیق مورد بررسی قرار بگیرند. برای تعیین وضعیت مالی شرکت و محاسبات مربوط به بهای تمام شده محصولات نیاز است که شما از حسابداری اموال کمک بگیرید.

تمام فعالیت‌های مربوط به ثبت و پردازش داده‌ها و همچنین اطلاعات فیزیکی و ريالي در این سیستم ثبت می‌شوند تا گزارش‌های مالی به درستی در اختیار مدیریت قرار بگیرند. برای رسیدن به موفقیت و جلوگیری از ضرر و زیان در امور حسابداری اموال اولویت قرار می‌گیرند و هزینه مربوط به خرید آنها در سیستم حسابداری بررسی می‌شود. این سیستم جایگزین خوبی به جای سیستم‌های دستی قدیمی است چون می‌تواند با صرفه‌جویی در زمان و هزینه‌ها کار محاسبات را برای شرکت‌ها آسان‌تر سازد.

اهمیت حسابداری اموال و دارایی ثابت


مطلب پیشنهادی: بهترین نرم افزار حسابداری

مزایای حسابداری اموال

حسابداری مالی دارای مزایای بسیاری است که می‌توان موارد زیر را به عنوان مهم ترین آنها نام برد.

  • از بین بردن ریسک و خطرات مالی: وقتی از نرم افزار حسابداری اموال استفاده می‌کنید دارایی‌ها از هر نوعی که باشند در سیستم ثبت می‌شوند و هزینه آنها به روز محاسبه می‌شود. این شاخه از علم حسابداری دید درستی از آینده به شما داده و با این کار خطرات مالی را کاهش می‌دهد. به همین دلیل شما می‌توانید کنترل بهتری روی مسائل مالی داشته باشید. کسب و کارهای کوچک و بزرگ از این مزیت حسابداری اموال نهایت استفاده را می‌برند تا به چشم انداز روشنی دست پیدا کنند.
  • آسان سازی روند امور: از دیگر مزیت‌های بکارگیری حسابداری اموال یا دارایی های ثابت می‌توان به بررسی اطلاعات یک سازمان به صورت کاملا جامع اشاره کرد که در این شرایط می‌توان صورت های مالی خوبی بدست آورد. با این کار دیگر نیازی به بررسی همه صورت حساب ها نیست چون شما می‌توانید به آسانی صورت وضعیت اصلی را در سیستم پیدا کنید.
  • شفافیت مالی و جلب اعتماد سرمایه گذاران: برای اینکه اعتماد سرمایه‌گذاران به خوبی جلب شود باید لیستی از تمام دارایی‌های شرکت تهیه و در اختیار آنها قرار بگیرد تا اطمینان لازم را کسب کنند که سرمایه آنها برای خرید تجهیزات و اموال مورد نیاز صرف شده است. با داشتن صورتهای مالی شفاف راحتتر می‌توانید اعتماد سرمایه گذار را جلب کنید.
  • دریافت صورت مالی: مزیت دیگر حسابداری اموال شفاف سازی کلی در اظهارنامه مالی است. هر شرکت باید این شفاف سازی را به نحو احسن انجام دهد. این صورت در سیستم حسابداری به صورت سه ماه و یک ساله طراحی و آماده می‌شود. ورودی و خروجی ها در نرم افزار ثبت می‌شود و شما دسترسی خوبی به تمام صورت‌های مالی خواهید داشت. برای جلوگیری از ضرر نیاز است که یک حسابدار با تجربه داشته باشید.
  • بررسی گزارش های مالی بهترین راه برای ارزیابی کرن عملکرد: از دیگر مزیت‌ها می‌توان به تعیین عملکرد کارکنان شرکت اشاره کرد.اگر نقطه ضعفی در بین مدیران میانی وجود داشته باشد با این سیستم می‌توان به راحتی آن را مشخص و برطرف کرد. بررسی سطح فروش شرکت مسئله مهمی است و می‌تواند سود و زیان را به خوبی مشخص کند. برای بهبود بخشیدن به عملکرد مدیران میانی نیاز است که شما از نرم افزارهای کاربردی استفاده کنید.
  • آگاهی از درآمد و هزینه شرکت در صورت حساب ها: برای اینکه از میزان درآمد و هزینه شرکت اطلاع داشته باشید نیاز است که با حسابداری اموال آشنا شوید. مهم‌ترین اصل و برگ برنده که در دست مدیران قرار می‌گیرد همان اطلاعات جزئی و صورت‌های مالی است که در این شرایط می‌توان به خوبی آنها را بررسی کرد.
  • دقت بالا در محاسبات: در حسابداری اموال که روی سیستم و به کمک نرم‌افزار اجرا می‌شود شما می‌توانید با سرعت و دقت بالا اطلاعات را ثبت کنید. برای نگهداری اطلاعات مربوط به دارایی ها و اموال این می‌تواند بهترین گزینه برای شرکت‌ها باشد. تورم در کشور ما زیاد است و همین موضوع باعث شده تا ارزش مالی یک مجموعه با نوسانات زیادی روبرو شود‌ که شما در چنین شرايطي برای مشخص کردن دارایی‌ها نیاز به حسابداری اموال دارید.

کلام آخر

حسابداری اموال به کمک شرکت‌های کوچک و بزرگ آمده تا بتواند ضرر و زیان آنها را کاهش دهد. هر شرکت اموال و دارایی مختص به خود را دارد که باید از آنها گزارشاتی دقیق و بروز تهیه کند. در هر برهه از زمان گزارشاتی به مدیریت ارائه می شود که میزان دارایی و اموال شرکت را مشخص می کند. داده ها و اطلاعات بدست آمده توسط حسابداری اموال کاملا دقیق و قابل استناد بوده و می‌تواند به مدیریت کمک کند تا عملکرد بهتری داشته باشد. نرم افزارهای حسابداری به دلیل امکانات خوبی که دارند توانسته‌اند خدمات بیشماری را در اختیار شرکت‌ها قرار دهند‌. شناسایی موقعیت‌های سودآور تنها از طریق این سیستم امکان پذیر می شود و شما با این کار می‌توانید به پیشرفت شرکت کمک زیادی کنید. این شاخه از علم حسابداری دارای نکات ریزی است که یادگیری آنها الزامی می‌باشد.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − پانزده =

دکمه بازگشت به بالا