آموزش

آشنایی با انواع شاخه های حسابداری【آپدیت1403】✅

حسابداری یکی از پر طرفدار ترین رشته های دانشگاهی می باشد که نظر افراد زیادی را به خود جلب کرده است. این رشته نیز مانند دیگه علوم دارای شاخه های مختلفی می باشد. از این رو طرفداران این رشته به دنبال انواع شاخه های حسابداری و آشنایی با آن ها هستند. این افراد می خواهند بدانند که چه آینده شغلی در انتظار آن ها می باشد. اگر شما نیز می خواهید با انواع شاخه های این رشته بسیار معروف و کاربردی بیش تر آشنا شوید، تا انتهای مقاله با مجله حسابدارا همراه باشید.تعریف شاخه های حسابداری

حسابداری چیست؟

این رشته در حقیقت به زبان مشترک کسب و کار های مختلف گفته می شود. تمام تجزیه و تحلیل های مالی در همه کسب و کار ها توسط فارغ التحصیلان این رشته انجام می شود. اطلاعات مالی همه شرکت ها توسط این افراد مورد پردازش قرار می گیرد و در نهایت این افراد نتایج حاصل را به مدیران هر کسب و کار ارائه می دهند.

امروزه تمام این اقدامات با استفاده از نرم افزار های بسیار پیشرفته و کاربردی انجام می گیرد. افراد فعال در این زمینه می توانند در مدت زمان بسیار کوتاه و از روش های بسیار ساده و آسانی اقدامات لازم را در زمینه حسابداری انجام دهند. این رشته دارای شاخه های بسیار زیادی است و ما تلاش می کنیم تا با انواع  شاخه های حسابداری شما را با این رشته و شاخه های آن آشنا کنیم.

شاخه های حسابداری

برای انواع شاخه های حسابداری بهتر است که این رشته را به زیر شاخه های مختلفی دسته بندی کنیم. این شاخه ها به دو گروه اصلی وفرعی تقسیم بندی می شوند. در این قسمت با شاخه های اصلی حسابداری بیش تر آشنا خواهیم شد. مهم ترین نمونه از این شاخه ها عبارتند از:

  • شاخه حسابداری مدیریت

این شاخه یکی از پر طرفدار ترین شاخه های رشته حسابداری می باشد که اطلاعات بسیار جامع و کاملی به دانشجویان ارائه می دهد. افرادی که در این رشته فارغ التحصیل می شوند، می توانند گزارش های مختلف مالی را تنظیم کرده و ارائه دهند و هزینه های مختلف در انواع کسب و کار ها را تعیین می کنند. از این رو این افراد در بازار کار می توانند وظایفی مانند بررسی ظرفیت تولید را در انواع کسب و کار ها بر عهده می گیرند.

اگر بخواهیم به انواع شاخه های حسابداری بپردازیم باید بگوییم که این شاخه می تواند یکی از مهم ترین شغل های حسابداری محسوب شود و به عنوان مشاور مدیریت نقش های مهمی را ایفا کند. مدیر با کمک این افراد می تواند در زمینه های مختلف مالی تصمیم گیری کند تا بتواند شرکت را به سودآوری برساند.

  • شاخه حسابداری مالی

این شاخه از حسابداری که به حسابداری گزارشگری معروف است، می تواند به عنوان اصلی ترین شاخه معرفی شود. برای انواع شاخه های حسابداری به سراغ انواع این شاخه می رویم. افرادی که در این شاخه فعالیت می کنند، با استفاده از نرم افزار های مالی انواع صورت های مالی را تهیه می کنند و به کارفرما ارائه می دهند. این افراد تمام تراز های مالی و صورت های سود و زیان را به ثبت می رسانند.

تمام تجزیه و تحلیل های این شاخه از حسابداری در بانک ها مورد استفاده قرار می گیرد و همه بانک ها به این شاخه از حسابداری نیاز مبرم دارند. این شاخه می تواند نقش بسیار مهمی در تصمیم گیری های اقتصادی کسب و کار های مختلف ایفا کند و گزارش های مالی بسیار مهم و تعیین کننده ای توسط این افراد تهیه شده و مورد استفاده قرار می گیرد.تعریف شاخه های حسابداری

  • حسابداری بهای تمام شده

در انواع شاخه های حسابداری به این شاخه پر مخاطب بر می خوریم. این شاخه را با نام حسابداری هزینه نیز معرفی می کنند. در این شاخه عمده فعالیتها بر روی هزینه های مرتبط با خدمات و یا ارائه محصول توسط شرکت ها تمرکز دارد. هزینه های مختفی که شرکت برای تولید، بسته بندی و ارائه آن به مشتری متحمل می شود توسط این بخش محاسبه شده و بهای تمام شده تعیین می گردد.

این شاخه از حسابداری تمام اقدامات لازم را انجام می دهد تا مدیریت بتواند تصمیمات درستی در زمینه تولید محصولات اتخاذ کند. این بخش از حسابداری حتی ضایعات و خرابی های تولید را در بهای تمام شده لحاظ می کند تا مدیریت بتواند میزان دقیق سود حاصل از تولید را در ختیار داشته باشد و روند مناسب تری را در ادامه تولیدات خود در نظر بگیرد.

  • شاخه حسابداری دولتی

این شاخه از رشته بسیار کاربردی حسابداری، حساسیت بالایی دارد. معمولا تمامی اقدامات حسابداری در بخش دولتی توسط این فارغ التحصیلان این رشته انجام می گیرد. همه هزینه های دولتی در این بخش محاسبه شده و مورد بررسی قرار می گیرند. دولت از طریق آموزش به این افراد شرایط را فراهم می کند تا محاسبات مالی و حسابداری خود را به درستی انجام دهد. این شاخه از حسابداری تمامی درآمد ها و هزینه ها در بخش های دولتی را محاسبه می کنند تا دولت بتواند برنامه ریزی مناسب تری داشته باشد.

  • حسابداری صنعتی

این شاخه را می توان به عنوان پر طرفدار ترین شاخه های حسابداری معرفی کرد که در انواع شاخه های حسابداری یکی از بخش های بسیار مهم و اساسی می باشد. برآورد هزینه های تمام شده و فروش هر محصول بر عهده این افراد می باشد. با گسترش روز افزون صنایع در کشور، کارآیی این رشته بسیار به چشم می آید و در اکثر کسب و کار های صنعتی به این افراد نیاز است.

  • شاخه حسابرسی

انواع شاخه های حسابداری یک مبحث بسیار گسترده می باشد و مباحث مختلفی را شامل می شود. یکی دیگر از شاخه های این رشته حسابرسی می باشد. این بخش خود بسیار گسترده بوده و شمال شاخه های مختلفی می شود. افرادی که در این زمینه تحصیل کرده و فعالیت دارند، علاوه بر رسیدگی به امورات داخل شرکت گاهی اوقات مجبور هستند که به کار های خارج از شرکت نیز رسیدگی کنند.

این افراد تمامی صورت های مالی که توسط افراد زیر دست تهیه می شود را بررسی می کنند و نحوه عملکرد افراد را کنترل می کنند. هر گونه مغایرتی بین صورت های مالی تهیه شده با قوانین وضع شده وجود داشته باشد، توسط این فرد اعلام شده و صورت مالی مردود اعلام می شود.

  • حسابداری مالیاتی

کنترل امور مالیاتی کشور ها از اصلی ترین وظایف این افراد می باشد. افرادی که از این رشته فارغ التحصیل می شوند، انوع اظهارنامه های مالیاتی را تهیه می کنند و به کارفرما ارائه می دهند. این بخش راهکار های برای کاهش مالیات به مدیران کسب و کار ها ارائه می دهد تا بتوانند در این زمینه موفق تر ظاهر شوند.تعریف شاخه های حسابداری

معرفی شاخه های فرعی حسابداری

این رشته علاوه بر رشته های اصلی شامل چندین شاخه فرعی می باشد. در این قسمت می خواهیم به انواع شاخه های حسابداری بپردازیم که در گروه رشته های فرعی قرار می گیرند. مهم تری نمونه از این شاخه ها عبارتند از:

  • حسابداری صندوق

این نوع از حسابداری یکی از شاخه های این رشته می باشد که معمولا در بخش های غیر دولتی مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه بسیاری از کسب و کار ها به صورت خصوصی فعالیت می کنند و توسط اشخاص حقیقی اداره می شوند. معمولا فعالیت های حسابداری که در این کسب و کار ها انجام می گیرد بسیار ساده تر از کسب و کار های بزرگ با سرپرستی اشخاص حقوقی می باشد. البته به دلیل تعداد زیاد این نوع کسب و کار ها، فارغ التحصیلان این شاخه از حسابداری به سرعت جذب بازار کار می شوند.

  • حسابداری فروشگاهی

در انواع شاخه های حسابداری با این نمونه نیز آشنا می شویم. افراد فعال در این زمینه بیش تر در فروشگاه ها کار خود را آغاز می کنند. مهم ترین اموری که باید توسط این افراد انجام گیرد موجودی های انبار و فروشگاه می باشد. این کارمندان باید با سرعت بالایی محصولات خریداری شده توسط مشتری را با استفاده از نرم افزار ها محاسبه کرده و به مشتی تحویل دهند.

  • حسابداری قانونی

معمولا افرادی که از این رشته فارغ التحصیل می شوند در مراجع قضایی و پزشکی قانونی مشغول به کار خواهند شد. تمامی مسائل مالی مربوط به دعاوی توسط این افراد مورد بررسی قرار می گیرد. خسارت های مالی وارد شده به افراد، مسائل مربوط به انواع بیمه ها و انواع جرایم سایبری توسط این افراد مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند.

  • حسابداری بودجه ای

هنگام انواع شاخه های حسابداری به این زیر شاخه برخورد خواهیم کرد که بیش تر در حیطه حسابداری و مالی مربوط به یک سال بعد را مورد بررسی قرار می دهد.

  • حسابداری اجتماعی

این شاخه بیش تر جنبه ی مشاوره ای داشته و به تجزیه و تحلیل مسائل مالی می پردازد. این فرد تاثیرات هر کسب و کار را بر جامعه مشخص می کند. از طرفی تاثیر فعالیت های جامعه بر هر کسب و کار نیز توسط همین افراد مورد بررسی قرار می گیرد.تعریف شاخه های حسابداری

راهنمای انتخاب شاخه های حسابداری

اگر در حال انتخاب رشته دانشگاهی خود هستید و می خواهید در یکی از شاخه های حسابداری فعالیت کنید، باید یک شاخه مناسب و کاربردی را انتخاب نمایید. زمانی که با انواع شاخه های حسابداری آشنا شوید، بهتر می توانید یک متوجه شوید که کدام شاخه با روحیه و توانایی های شما سازگاری دارد. در نتیجه به هنگام انتخاب رشته موفق تر عمل خواهید کرد.

البته تمام شاخه های این رشته کاملا کاربردی هستند و اکثر فارغ التحصیلان این رشته در کسب و کار های مختلف مشغول به کار می شوند. در حالت کلی بهتر است شاخه ای از حسابداری را انتخاب نمایید که بیش تر در مراکز دولتی و بانک ها مورد استفاده قرار می گیرند. چرا که آینده شغلی این رشته ها بسیار درخشان تر می باشد و افراد فعال در این بخش ها درآمد های بالاتری را دریافت می کنند.

تحلیلگر مالی کیست و چه وظایفی دارد؟

افرادی که در شاخه های مختلف این رشته تحصیل کرده اند، علاوه بر مباحث مربوط به حسابداری با مسائل مختلف اقتصادی نیز آشنا می شوند. این افراد می توانند برای مراکزی مانند کارگزاری بورس و بانک ها کار کنند و مسائل اقتصادی آن ها را تجزیه و تحلیل نمایند. با تجزیه و تحلیل هایی که توسط این افراد انجام می گیرد، مدیران می توانند تصمیمات اقتصادی مناسب تری بگیرند و در کسب و کار خود موفق تر باشند.

پس از انواع شاخه های حسابداری، با تحلیلگر مالی آشنا شدیم. این افراد وظایف مختلفی بر عهده دارند که مهم ترین آن ها عبارتند از:

  • تهیه گزارشات مالی
  • ارزیابی و بررسی همه اطلاعات مالی
  • تحلیل و بررسی قیمت‌های کالا یا خدمات
  • بررسی وضعیت اقتصادی و سیاسی بازار
  • ارائه پیشنهاد اقتصادی به کارفرما

تعریف شاخه های حسابداری

مدیر مالی کیست و چه وظایفی دارد؟

با  انواعشاخه های حسابداری متوجه شدیم افراد فارغ التحصیل از این رشته با تمرکز بر روی جزئیات اقدامات مالی لازم را انجام می دهند. این در حالی است که مدیر مالی بر روی جزئیات تمرکز نمی کند و با دید باز تری به مسائل نگه می کند. این افراد که در حوزه حسابداری فعالیت می کنند اهداف کلی تری نسبت به دیگر حسابداران دارد. همچنین این افراد وظایف مهم و تعیین کننده ای بر عهده دارند که مهم ترین وظایف این افراد عبارتند از:

  • اخذ وام های مورد نیاز
  • کنترل بر صورت های مالی
  • کنترل هزینه های جاری
  • نظارت بر اوراق بهادار
  • بررسی و کنترل حساب ها
  • تهیه اعتبارات سرمایه گذاری

کلام آخر

همان طور که می دانید در تمام بخش های مالی نیاز به یک حسابدار احساس می شود. همه کسب و کار ها برای انجام امور مالی خود به افراد فارغ التحصیل از این رشته احتیاج دارند. این رشته دارای شاخه های زیادی می باشد که بسیاری از علاقه مندان تلاش می کنند تا با انواع شاخه های حسابداری بیش تر آشنا شوند. این افراد از این طریق می توانند یکی از شاخه های پر کاربرد و مناسب را برای تحصیل و کار انتخاب نمایند و آینده درخشانی برای خود رقم بزنند. از این که تا پایان با ما همراه بودید بسیار سپاسگزاریم. از شما می خواهیم که نظرات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال نمایید.

5/5 - (2 امتیاز)

الهام عرب

الهام عرب هستم 25 ساله دارای مدرک کاردانی نرم افزار کامپیوتر و IELTS زبان انگلیسی و دارای 2 سال سابقه کار تخصصی در زمینه مقاله نویسی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 1 =

دکمه بازگشت به بالا