ثبت شرکت در ترکیه⭐ معرفی 10 شرکت برتر【آپدیت1403】✅
ثبت شرکت در ترکیه یکی از دغدغه های اصلی کسانی است که قصد دارند تجارت خود را گسترش دهند و جایی فراتر از مرزهای ایران به فعالیت تجاری بپردازند. کشور ترکیه به دلیل داشتن مزایای خاصی برای ایرانی ها می تواند گزینه بسیار مناسبی جهت ثبت شرکت باشد و ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با جزئیات هر آنچه باید در این زمینه بدانید و تهیه کنید، آشنا کنیم.
بهترین شرکت برای ثبت شرکت در ترکیه کدام است؟
همان طور که احتمالا با مطالعه دقیق این مقاله یا بر اساس شنیده ها و جستجو های دیگر شما در فضای مجازی متوجه شده اید، فرآیند ثبت شرکت حتی در داخل کشور نیازمند دانش حقوقی است و حال می توانید مشکلات این مساله را در خارج از مرز های ایران در نظر بگیرید. در واقع یک مشاوره یا سپردن امور مهاجرت و یا ثبت شرکت در ترکیه به افراد و موسسات و شرکت های فعال در این حوزه می تواند برای شما علاوه بر کاهش هزینه ها، مسیر هموار تری را جایگزین کند. مساله مهاجرت یا ثبت شرکت در خارج از کشور کاری نیست که شما بخواهید با چند جستجو یا پرس جو از دیگران آن را انجام دهید. به این ترتیب در ادامه به معرفی چند شرکت معتبر در حوزه امور مهاجرت و ثبت شرکت در ترکیه می پپردازیم.
سروش فردا
موسسه حقوقی سروش فردا یکی از معتبرترین فعالان حوزه مهاجرت و ثبت شرکت در وضعیت های مختلف است که تحت مدیریت وکیل پایه یک دادگستری و با مزیت ثبت شده در اتحادیه اروپا به حل مشکلات شما می پردازد. موسسه حقوقی سروش فردا با بیش از 200 مورد از وکلا و موسسات مهاجرتی در برخی کشورهای اروپایی همکاری دارد.
آدرس دفتر: تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیرازی (بالاتر از همت)، کوچه فلاحی، پلاک 12، طبقه 4، واحد 8
شماره تماس: 02157680
حامی مهاجر
گروه شرکت های حامی مهاجر از چند موسسه معتبر ثبت شده تشکیل شده است که هر بخش آن در عنوان مخصوص خود به شکل تخصصی فعالیت می کنند. از جمله فعالیت های تخصصی این گروه، ثبت شرکت در ترکیه و امور مهاجرت است و تمام مجوزهای لازم را از نهادهای مربوط برای انجام این امور دریافت نموده است.
آدرس دفتر: تهران، مرزداران، خیابان ابراهیمی، برج الوند، طبقه 11 شمالی
شماره تماس: 02191344330
Turkey Helper
ترکیه هلپر یکی از موسسات رسمی مشاوره ای برای خرید ملک، ثبت شرکت، افتتاح حساب، انواع مهاجرت، سرمایه گذاری و … در ترکیه می باشد و دفتر اصلی این گروه در استانبول است. تخصص اصلی ترکیه هلپر موارد مربوط به ترکیه می باشد و برای اقامت یا ثبت شرکت در شهر های دیگر باید با موسسات دیگری در ارتباط باشید.
آدرس دفتر: استانبول فولیا محلسی ، خیابان بیوک دره ، جنب پاساژ جواهیر مجتمع HUKUKÇULAR ، طبقه 1، واحد 3
شماره تماس: 2122124444(90+)
Go2TR
موسسه Go2TR یک موسسه مهاجرتی و ثبت شرکت در ترکیه است که به کمک بهترین مشاوران مهاجرتی و البته وکیل های مهاجرت بهترین مشاوره و راهنمایی را بر اساس شرایط شما برای شما انجام می دهند. از دیگر فعالیت های این موسسه می توان به تحصیل در خارج از کشور و خرید ملک اشاره کرد البته فعالیت های این مرکز منحصر به ترکیه نیست اما یکی از تخصصی ترین خدمات خود را برای ترکیه در نظر گرفته اند.
آدرس دفتر: تهران، جردن، قبل از چهارراه کودک، خیابان شریفی، روبروی کلانتری گاندی، پلاک 32، طبقه 2
شماره تماس: 02143000021
CIP Point
یکی از هلدینگ های بزرگ فعال در حوزه مهاجرت، سرمایه گذاری، ثبت شرکت و البته تجارت بین المللی در ترکیه، گروه turkey helper می باشد و تمام تیم بزرگ این مجموعه تلاش خود را برای در دسترس قرار دادن امکانات متنوع و کم نظیر مرتبط با فعالیت های شرکت به کار گرفته اند. از جمله آخرین نمونه از این تلاش ها می توان به ارائه انحصاری سیمکارت 2 اوپراتور محبوب ترکیه به نام های ترکسل و ترک تلکام در ایران و البته ارائه استامبول کارت قبل از سفر اشاره کرد.
آدرس دفتر: تهران، بلوار نلسون ماندلا، خیابان ناصری، برج روشنک، پلاک 4
شماره تماس: 02123087
ثبت شرکت در ترکیه و تمام مراحل آن
ثبت شرکت در هر کشوری قوانین خاص خود را دارد و همان طور که می دانید این موضوع در مورد کشور ترکیه نیز صادق است. البته باید به یاد داشته باشید که ترکیه از نظر قوانین ثبت شرکت، شباهت زیادی به کشورمان ایران دارد اما در برخی موارد تفاوت هایی نیز در آن مشاهده می شود. در این بخش شما را با مراحل ثبت شرکت در ترکیه آشنا خواهیم کرد اما پیش از آن شما باید انتخاب کنید، شرکتی که قصد تاسیس آن را دارید دقیقا از چه نوعی است؟
انواع شرکت در ترکیه
- شرکت با مسئولیت محدود (LIMITED): این نوع از شرکت، بیشترین ثبت و بالاترین محبوبیت را در ترکیه دارد. در این نوع از شرکت شما می توانید تا حداکثر 50 شریک برای شرکت خود در نظر بگیرید و البته هر شخص سهامدار (شریک) به اندازه سهمی که در شرکت سرمایه گذاری کرده است در هنگام ضرر، مسئول خواهد بود. در این نوع از شرکت، حداقل اعضا 2 نفر است (البته با یک نفر هم شرکت قابل ثبت خواهد بود اما قوانین آن کمی متفاوت خواهد بود)
- شرکت سهامی (خاص _ عام): در این نوع از شرکت در ترکیه، سهم شرکت به تعداد مساوی تقسیم می شود و هر شخص حقوقی یا حقیقی می تواند یک یا چند سهام را به خود اختصاص دهد. هر شخص به اندازه سهم خود در میزان ضرر شرکت مسئول خواهد بود. در صورتی که تعداد سهامداران زیر 250 نفر باشد، به آن سهامی خاص می گویند که باید در آن شرکت تعدادی به عنوان هیئت مدیره یا مجمع عمومی در نظر گرفته شوند. در حالت دیگر که به آن سهامی عام گفته می شود تعداد سهامداران بالای 250 نفر است.
- شرکت تضامنی: در این شرکت که حداقل بین 2 نفر شخص حقیقی تاسیس می شود، مسئولیت افراد به شکل تضامنی خواهد بود به این معنا که، در صورتی که دارایی شرکت شما برای پرداخت بدهی کافی نباشد، هر شخص مسئول پرداخت تمام بدهی ها خواهد بود.
- شرکت مختلط: این نوع شرکت که در واقع ترکیبی از حالت تضامنی و مسئولیت محدود است، برخی افراد ضامن تمام دیون شرکت خواهند بود و برخی دیگر تنها به اندازه سهم خود مسئول خواهند بود. نکته ای که در مورد این نوع شرکت باید به خاطر بسپارید این است که تنها اشخاص حقیقی حق دارند عضو شرکای ضامن شوند.
- شرکت گروهی: زمانی که یک بنگاه اقتصادی، برای فعالیت های خود در قالب یک نام تجاری تاسیس می شود و هر یک از شرکا (الزاما حقیقی) به اندازه ای که در اساس نامه به آن اشاره شده در تامین ضرر های شرکت مسئول هستند.
- صرافی ها (موسسات عالی): در این نوع از شرکت ها که به عنوان شرکت سهامی تاسیس می شوند، نیاز به داشتن مجوز از سازمان های خاصی است. (در حاضر مجوزی صادر نمی شود.)
همانطور که احتمالا حدس زده اید، این مورد که شرکت شما دقیقا از نوعی خواهد بود در تعیین مراحل و مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت تاثیر گذار است اما ما با توجه به این موضوع که انتخاب شرکت از نوع مسئولیت محدود در بین ایرانیان از محبوبیت بالایی برخوردار است، به شکل کلی تلاش کردیم تا مراحلی را که عموما هر شخصی برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود باید در کشور ترکیه طی کند را در بخش بعدی برای شما تشریح نماییم.
مراحل ثبت یک شرکت در ترکیه
- اولین کاری که برای ثبت شرکت در هر یک از شهر های ترکیه انجام دهید این است که مدارک خود را طبقه بندی و ترجمه کنید. باید تلاش کنید تا در این قسمت کمترین خطا را داشته باشید و موردی را از قلم نیندازید.
- آدرس محل شرکت را تعیین کرده و ارئه دهید.
- اساسنامه مربوط به شرکت خود را تنظیم کرده و ارائه دهید.
- تمامی فرم های مربوط به تاسیس شرکت در ترکیه را حاضر کرده و ارائه دهید.
- شماره مالیاتی مخصوص تمام اعضا و شرکت را از طریق مراجعه به اداره مالیات ترکیه دریافت نمایید.
- تاییدیه اساس نامه خود را با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی ترکیه دریافت کنید.
- شرکت خود را در اتاق بازرگانی ترکیه ثبت نمایید.
- چاپ در روزنامه رسمی مورد دیگری است که باید پیگیری کنید.
- تایید نمونه امضا و وکالت نامه را از دفترخانه دریافت کنید.
- ارائه فرم ها و اسناد مربوطه و خواسته شده به اداره دارایی ترکیه
- تایید آدرس شرکت توسط بازرسان اداره دارایی ترکیه و در نهایت گرفتن شماره اقتصادی
- دریافت کارت بازرگانی
- بررسی درستی دفاتر حسابداری شرکت و پلمپ کردن آن
- حساب بانکی برای مدیر عامل و شرکت خود را افتتاح کنید و مبلغ تعیین شده به عنوان اعتبار مالی شرکت خود را به آن واریز نمایید.
- یکی از مواردی که در کشور ترکیه برای تاسیس هر شرکتی الزامی است، وجود شخص حسابدار و مشاور مالی (می تواند یک شخص باشد) از شهروندان ترکیه (الزاما غیر خارجی) است و شما در این مرحله باید این شخص را استخدام کنید.
در این مرحله شرکت شما به شکل رسمی به ثبت رسیده است و می توانید فعالیت خود را آغاز کنید. به یاد داشته باشید اگر قصد اقامت در ترکیه به عنوان سهامدار شرکت را دارید باید 5 سال در این کشور در شرکت خود فعالیت داشته باشید. زمان حدودی برای ثبت هر شرکت درحالت تکمیل بودن مدارک شما در ترکیه یک هفته الی 10 روز (به کمک مشاوره های این حوزه) خواهد بود.
مزایای ثبت شرکت در ترکیه
اگر شما هم قصد ثبت شرکت در ترکیه را دارید حتما از مزایای این انتخاب هوشمندانه مطلع هستید. اما ما در این بخش قصد داریم بیشتر با اهمیت انتخاب ترکیه برای گسترش فعالیت های تجاری شما صحبت کنیم. یکی از دلایل بیشتر افراد برای سرمایه گذاری و ثبت شرکت در این کشور، مالیات ناچیز و بسیار کم و البته هزینه های نسبتا پایین ترکیه در مقایسه با کشورهای دیگر (اروپایی و آمریکایی) است. این مساله به صورت مشخص می تواند سودآوری شما را حتی در مدت زمان کوتاه تحت تاثیر قرار دهد. شما امکان تجارت بین المللی دارید و این بزرگترین دستاورد تاسیس یک شرکت در ترکی محسوب می شود.
شما با تاسیس شرکت در ترکیه، مجوز نامحدودی برای فعالیت های تجاری در قالب شخص حقیقی یا حقوقی خواهید داشت و هویت ایرانی و غیر بومی شما، مانعی برای این امر نخواهد بود. همان طور که قبلا نیز به آن اشاره کردیم، با ادامه فعالیت های تجاری خود در بستر قانونی، پس از گذر 5 سال، شما اقامت ترکیه را دریافت خواهید کرد. در فرآیند ثبت شرکت، دسترسی به حساب های بانکی بین المللی برای شما فعال خواهد شد و این به این معناست که می توانید از امکاناتی مانند Credit Card و Debit Card بهره مند شوید.
فاصله شما تا ایران به اندازه ای کوتاه است که می توانید طی چند ساعت (مانند یک سفر بین شهری) به ایران بازگردید و از زادگاه خود زیاد دور نشده اید. همان طور که می دانید وجود تحریم های مختلف دسترسی به برخی امکانات بین المللی را برای ایرانیان دشوار کرده است در حالی که شما در کشور ترکیه می توانید به راحتی از تمام این امکانات استفاده کنید. در نهایت یکی از مزایای بزرگ ثبت شرکت در ترکیه، حق سفر بدون ویزا به 10 کشور دنیا است که به شما تعلق خواهد گرفت. البته تمرکز ما بر روی مزایای ثبت کردن شرکت در ترکیه به این معنا نیست که این کار صرفا به نفع شماست و هیچ معایبی ندارد. وجود فساد مالی زیاد در ترکیه (عدم عضویت در FATF) و البته واریز یک چهارم پول شما به حساب های دولتی در ابتدای تاسیس شرکت (در صورت عدم مشکل با تایید اعتبارات قابل برداشت خواهد بود) از جمله بزرگترین معایب تاسیس شرکت در ترکیه است.
نکات مهم و مدارک لازم برای ثبت شرکت در ترکیه
هر چند با طی کردن مراحل قانونی ثبت شرکت در ترکیه در حالت عادی مشکلی برای شما پیش نخواهد آمد اما رعایت برخی نکات و توجه به بعضی موارد می تواند برای شما سود آور باشد. برای مثال رعایت این نکته که شما می توانید شرکت خود را در مناطق آزاد ترکیه تاسیس کنید، باعث می شود تا بتوانید از طرح های تشویقی و معافیتی مالیات بهره مند شوید و هزینه های خود را تا حد زیادی کاهش دهید. قبل از هر اقدامی سعی کنید شاخص های اقتصادی و مالی ترکیه را بررسی کنید. نرخ تورم، بیکاری و رشد اقتصادی برخی از این شاخص ها هستند. مورد دیگری که نباید از آن غافل شوید، توجه به استانداردهای سرمایه گذاری است که در ترکیه تعیین شده است. از جمله این موارد می توان به کیفیت کنترل و نظارت، نرخ مصادره اموال و البته نرخ کنترل فساد در ترکیه می باشد.
مدارک و اسناد لازم برای ثبت و تاسیس شرکت در ترکیه
- اسناد و مدارک مربوط به آدرس و مکان دفتر شرکت
- عکس پرسنلی رنگی با زمینه سفید در ابعاد 3*4 به تعداد 2 عدد
- اصل مدرک پاسپورت هر سهامدار و شریک که اعتبار بیشتر از 6 ماه دارد
- لیست چند نام مناسب برای شرکت شما
- اساسنامه ای که در آن فعالیت تجاری – خدماتی شرکت خود را به دقت و با جزئیات کامل تشریح کرده اید.
- انتخاب و تعیین مدیریت شرکت (در صورت لزوم هیئت مدیره)
- مشخص کردن اطلاعات هویتی و درصد سهام هر یک از شرکا و سهامداران
- در نظر گرفتن هزینه 10 هزار لیر برای ثبت شرکت
دقت داشته باشید فرآیند ثبت و تاسیس شرکت در ترکیه باید با دانش حقوقی و قانونی کافی انجام شود و برای جلوگیری از هر مشکل ممکنی، بهتر است با مشاوران مجرب در حوزه در ارتباط باشید.
کلام آخر
هر چند ثبت شرکت در ترکیه به دلیل شباهت بسیار زیادی که قوانین ترکیه با ایران دارد کار چندان دشواری (در مقایسه با ثبت شرکت در دیگر کشورها) نیست اما آگاهی از مراحل آن و نکاتی که باید در طی فرآیند تاسیس شرکت خود در ترکیه به آن توجه داشته باشید، کاری الزامی است. در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با تمام آنچه از قبل در تدارک آن باشید آشنا کنیم و البته در این بین به بررسی مزایای سرمایه گذاری و ثبت شرکت در ترکیه نیز پرداختیم.